# GDPR

Počas dvojdňového praktického workshopu DPO Bootcamp, ktorý bol organizovaný 24.-25. júna 2020 v Tatranskej Lomnici, sa naskytla možnosť porozprávať sa s Luciou Bezákovou z Úradu na ochranu osobných údajov.

10. 08. 2020 4 min. Redakcia

Oblasť ochrany osobných údajov dnes predstavuje pre spoločnosti mnohé výzvy. QuBit Academy preto v spolupráci s Tatianou Valentovou, odborníčkou na súkromie a osobné údaje, prinášajú unikátny 2-dňový workshop pre pokročilých, ktorý sa bude konať už 24. - 25. júna 2020. Workshop je zameraný na reálne riešenie problémov, s ktorými sa zodpovedné osoby za ochranu osobných údajov, právnici, či manažéri najčastejšie stretávajú. Čakajú na Vás dva dni plné praktických ukážok a návrhov na vyriešenie pálčivých otázok.

18. 06. 2020 2 min. Redakcia

Telekomunikačné tajomstvá budú odhalené – tak dnes rozhodol parlament. Údaje o našom pohybe získané od mobilných operátorov budú sprístupnené Úradu verejného zdravotníctva a to s cieľom zmierniť dopady koronavírusu na Slovensku. Pozrite sa, čo všetko o nás bude štátna inštitúcia vedieť.

25. 03. 2020 5 min. Bc. Magdaléna Karvaiová

Naozaj viete o všetkých informáciách, ktoré si Facebook o Vás zachováva? Pokiaľ nie, Facebook umožňuje funkciu stiahnuť a archivovať si svoje osobné dáta. Môžete tak kedykoľvek urobiť prostredníctvom všeobecných nastavení svojho účtu a my Vám formou tohto článku priblížime čo všetko tam môžete nájsť.

28. 02. 2020 6 min. Natália Šupová

Koľko vašich údajov sa nachádza na internete? Čo všetko sa dá o vás zistiť, keď sa zadá vaše meno do internetového vyhľadávača? Možno zakázať Googlu, aby na stránky s takýmito údajmi odkazoval? Týmto otázkam sa venoval Súdny dvor Európskej únie v jednom zo svojich posledných rozhodnutí, ktorého sumár vám dnes prinášame. Čítajte a rozhodujte o tom, kto môže mať prístup k vašim osobným údajom.

27. 09. 2019 4 min. Martina Rievajová

Otázka spracovania osobných údajov je s vývojom technológií čoraz naliehavejšia. Ostražitosť pri poskytovaní údajov na rôznych internetových stránkach a platformách je na mieste, čo však ak nie je jednoznačné, komu vlastne vaše údaje plynú? Komu poskytujete svoje údaje, keď na obyčajnej stránke internetového obchodu zakliknete „Páči sa mi to“? A hlavne, kto by mal byť za takéto získavanie a spracovanie údajov zodpovedný? V dnešnom článku vám prinášame obzvlášť zaujímavý prípad riešený Európskym súdnym dvorom, ktorý sa môže týkať aj vašich osobných údajov.

05. 08. 2019 3 min. Martina Rievajová

Vernostné programy patria k frekventovaným marketingovým činnostiam mnohých obchodníkov. Ich cieľom je predovšetkým rozšírenie marketingových kampaní a aktivít obchodníkov, zvýhodnenie zákazníkov pri opakovaných nákupoch alebo zníženie kúpnej ceny v podobe zliav, poukážok alebo duálnych znížených cien poskytovaných v prospech členov vernostného programu.

02. 05. 2019 5 min. JUDr. Filip Petrinec, PhD.

Zodpovedné osoby sú jednou zo skutočných noviniek, ktoré do ochrany osobných údajov v Česku vnieslo všeobecné nariadenie o ochrane osobných údajov známe ako GDPR.

11. 04. 2019 2 min. Redakcia

Dňa 9.apríla sa v Bratislave v priestoroch hotela Austria Trend uskutoční odborná konferencia "IT medzi paragrafmi". Hlavnými bodmi tohto ročníka sú ochrana osobných údajov, GDPR, elektronické právne konanie, výkon verejnej moci elektronicky, nové technológie blockchain a umelá inteligencia z pohľadu práva a bezpečnosti. Odborným garantom akcie je advokátska kancelária Bukovinský&Chlipala.

28. 03. 2019 3 min. Redakcia

Rodné číslo prezrádza o človeku až príliš veľa informácií. Jeho zraniteľnosť však spočíva aj v riziku zneužitia v občianskoprávnej rovine, ako aj v trestnoprávnej.

19. 03. 2019 3 min. Redakcia
Strana 1 z 4