Ochrana osobných údajov a GDPR

GDPR: vernostné programy obchodníkov

Vernostné programy patria k frekventovaným marketingovým činnostiam mnohých obchodníkov[1]. Ich cieľom je predovšetkým rozšírenie marketingových kampaní a aktivít obchodníkov, zvýhodnenie zákazníkov pri opakovaných nákupoch alebo zníženie kúpnej ceny v podobe zliav, poukážok alebo duálnych „znížených cien“ poskytovaných v prospech členov vernostného programu.

GDPR: Japonsko získalo rozhodnutie o primeranosti

Komisia prijala rozhodnutie o primeranosti týkajúce sa Japonska, ktoré umožní voľný pohyb osobných údajov medzi hospodárstvom Únie a Japonska so zárukami dôkladnej ochrany.

Konferencia IT medzi paragrafmi

Dňa 9.apríla sa v Bratislave v priestoroch hotela Austria Trend uskutoční odborná konferencia "IT medzi paragrafmi". Hlavnými bodmi tohto ročníka sú ochrana osobných údajov, GDPR, elektronické právne konanie, výkon verejnej moci elektronicky, nové technológie blockchain a umelá inteligencia z pohľadu práva a bezpečnosti. Odborným garantom akcie je advokátska kancelária Bukovinský&Chlipala.

Prichádza koniec rodného čísla

Rodné číslo prezrádza o človeku až príliš veľa informácií. Jeho zraniteľnosť však spočíva aj v riziku zneužitia v občianskoprávnej rovine, ako aj v trestnoprávnej.

Hotelové právo: Evidencia úrazov

Úrazy v hoteloch a ich športových či rekreačných zariadenia sú frekventovaným problémom, ktorý musí každý manažér hotela riešiť. Nejde len o zaznamenanie tohto úrazu v záujme toho, aby sa im v budúcnosti predchádzalo zo strany hotela. Potreba zaznamenať úraz a jeho priebeh je predovšetkým prvoradým záujmom hotela a ochrany jeho práv pri možnej žalobe zo strany poškodeného návštevníka.

GDPR a fotografie. Aké je odporúčanie Úradu?

Slovenský Úrad na ochranu osobných údajov prichádza s odporúčaniami, ako postupovať pri spracúvaní osobných údajov v podobe fotografií osôb.

GDPR: V Česku prišiel vážny podnet na Google

"História polohy" a "Aktivity na webe a v aplikáciách". Google má sledovať užívateľov svojich služieb

Správcovské spoločnosti bytových domov žiadajú protiprávne poplatky v súvislosti s GDPR

Stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky jevoči poplatkom negatívne. Výkon povinností správcu nesmie byť daný na úhradu ľuďom.

Človek a jeho práva musia byť prioritou aj v digitálnej ére

Digitálna etika a ľudské hodnoty. Taká bola téma jubilejného 40teho ročníka medzinárodnej konferencie komisárov ochrany dát v Bruseli. Podľa záverov konferencie je najdôležitejšou témou súčasnosti otázka rýchlo sa rozvíjajúcich digitálnych technológií a ich vplyvu na spoločnosť a práva individuálov.

GDPR: Čo ak ste sa ocitli v súkromných registroch na internete?

Nesúhlasím so spôsobom, akým sú spracovávané moje osobné údaje získané z verejného registra v súkromných databázach na internete. Ako sa môžem brániť?