# ochrana osobných údajov

Vernostné programy patria k frekventovaným marketingovým činnostiam mnohých obchodníkov. Ich cieľom je predovšetkým rozšírenie marketingových kampaní a aktivít obchodníkov, zvýhodnenie zákazníkov pri opakovaných nákupoch alebo zníženie kúpnej ceny v podobe zliav, poukážok alebo duálnych znížených cien poskytovaných v prospech členov vernostného programu.

02. 05. 2019 5 min. JUDr. Filip Petrinec, PhD.

Komisia prijala rozhodnutie o primeranosti týkajúce sa Japonska, ktoré umožní voľný pohyb osobných údajov medzi hospodárstvom Únie a Japonska so zárukami dôkladnej ochrany.

04. 04. 2019 4 min. Redakcia

Dňa 9.apríla sa v Bratislave v priestoroch hotela Austria Trend uskutoční odborná konferencia "IT medzi paragrafmi". Hlavnými bodmi tohto ročníka sú ochrana osobných údajov, GDPR, elektronické právne konanie, výkon verejnej moci elektronicky, nové technológie blockchain a umelá inteligencia z pohľadu práva a bezpečnosti. Odborným garantom akcie je advokátska kancelária Bukovinský&Chlipala.

28. 03. 2019 3 min. Redakcia

Rodné číslo prezrádza o človeku až príliš veľa informácií. Jeho zraniteľnosť však spočíva aj v riziku zneužitia v občianskoprávnej rovine, ako aj v trestnoprávnej.

19. 03. 2019 3 min. Redakcia

Úrazy v hoteloch a ich športových či rekreačných zariadenia sú frekventovaným problémom, ktorý musí každý manažér hotela riešiť. Nejde len o zaznamenanie tohto úrazu v záujme toho, aby sa im v budúcnosti predchádzalo zo strany hotela. Potreba zaznamenať úraz a jeho priebeh je predovšetkým prvoradým záujmom hotela a ochrany jeho práv pri možnej žalobe zo strany poškodeného návštevníka.

03. 03. 2019 4 min. JUDr. Filip Petrinec, PhD.

Slovenský Úrad na ochranu osobných údajov prichádza s odporúčaniami, ako postupovať pri spracúvaní osobných údajov v podobe fotografií osôb.

24. 01. 2019 10 min. Redakcia

"História polohy" a "Aktivity na webe a v aplikáciách". Google má sledovať užívateľov svojich služieb

18. 01. 2019 3 min. Redakcia

Stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky jevoči poplatkom negatívne. Výkon povinností správcu nesmie byť daný na úhradu ľuďom.

15. 01. 2019 2 min. Redakcia

Digitálna etika a ľudské hodnoty. Taká bola téma jubilejného 40teho ročníka medzinárodnej konferencie komisárov ochrany dát v Bruseli. Podľa záverov konferencie je najdôležitejšou témou súčasnosti otázka rýchlo sa rozvíjajúcich digitálnych technológií a ich vplyvu na spoločnosť a práva individuálov.

19. 11. 2018 1 min. Redakcia

Nesúhlasím so spôsobom, akým sú spracovávané moje osobné údaje získané z verejného registra v súkromných databázach na internete. Ako sa môžem brániť?

04. 11. 2018 3 min. Redakcia
Strana 1 z 5