# ochrana osobných údajov

Počas dvojdňového praktického workshopu DPO Bootcamp, ktorý bol organizovaný 24.-25. júna 2020 v Tatranskej Lomnici, sa naskytla možnosť porozprávať sa s Luciou Bezákovou z Úradu na ochranu osobných údajov.

10. 08. 2020 4 min. Redakcia

Ochranu osobných údajov komplikuje nezrozumiteľná legislatíva. Podľa kontroly, ktorá bola vykonaná Najvyšším kontrolným úradom vo verejnej správe na 62 subjektoch, až 45% z nich považuje legislatívu o ochrane osobných údajov za málo zrozumiteľnú.

06. 07. 2020 3 min. Veronika Ocejáková

Oblasť ochrany osobných údajov dnes predstavuje pre spoločnosti mnohé výzvy. QuBit Academy preto v spolupráci s Tatianou Valentovou, odborníčkou na súkromie a osobné údaje, prinášajú unikátny 2-dňový workshop pre pokročilých, ktorý sa bude konať už 24. - 25. júna 2020. Workshop je zameraný na reálne riešenie problémov, s ktorými sa zodpovedné osoby za ochranu osobných údajov, právnici, či manažéri najčastejšie stretávajú. Čakajú na Vás dva dni plné praktických ukážok a návrhov na vyriešenie pálčivých otázok.

18. 06. 2020 2 min. Redakcia

Naozaj viete o všetkých informáciách, ktoré si Facebook o Vás zachováva? Pokiaľ nie, Facebook umožňuje funkciu stiahnuť a archivovať si svoje osobné dáta. Môžete tak kedykoľvek urobiť prostredníctvom všeobecných nastavení svojho účtu a my Vám formou tohto článku priblížime čo všetko tam môžete nájsť.

28. 02. 2020 6 min. Natália Šupová

Súčasťou Zákona o ochrane osobných údajov spomedzi vysokej škály rôznych práv, ktorými dotknutá osoba disponuje je aj právo na zabudnutie, ktoré je v poslednom období veľmi frekventovanou témou vzhľadom na zasahovanie do práva na súkromie jednotlivcov. V dnešnom článku Vám priblížime, čo je právo na zabudnutie a tiež, ako môžete prispieť k jeho účinnej právnej ochrane.

23. 01. 2020 5 min. Redakcia

Úrad na ochranu osobných údajov pre verejnosť pripravil informácie o ochrane osobných údajov v rôznych oblastiach, v štyroch hodinových interaktívnych blokoch. V rámci bloku bude prezentácia aj s možnosťou otázok.

09. 01. 2020 1 min. Redakcia

Koľko vašich údajov sa nachádza na internete? Čo všetko sa dá o vás zistiť, keď sa zadá vaše meno do internetového vyhľadávača? Možno zakázať Googlu, aby na stránky s takýmito údajmi odkazoval? Týmto otázkam sa venoval Súdny dvor Európskej únie v jednom zo svojich posledných rozhodnutí, ktorého sumár vám dnes prinášame. Čítajte a rozhodujte o tom, kto môže mať prístup k vašim osobným údajom.

27. 09. 2019 4 min. Martina Rievajová

Vernostné programy patria k frekventovaným marketingovým činnostiam mnohých obchodníkov. Ich cieľom je predovšetkým rozšírenie marketingových kampaní a aktivít obchodníkov, zvýhodnenie zákazníkov pri opakovaných nákupoch alebo zníženie kúpnej ceny v podobe zliav, poukážok alebo duálnych znížených cien poskytovaných v prospech členov vernostného programu.

02. 05. 2019 5 min. JUDr. Filip Petrinec, PhD.

Komisia prijala rozhodnutie o primeranosti týkajúce sa Japonska, ktoré umožní voľný pohyb osobných údajov medzi hospodárstvom Únie a Japonska so zárukami dôkladnej ochrany.

04. 04. 2019 4 min. Redakcia

Dňa 9.apríla sa v Bratislave v priestoroch hotela Austria Trend uskutoční odborná konferencia "IT medzi paragrafmi". Hlavnými bodmi tohto ročníka sú ochrana osobných údajov, GDPR, elektronické právne konanie, výkon verejnej moci elektronicky, nové technológie blockchain a umelá inteligencia z pohľadu práva a bezpečnosti. Odborným garantom akcie je advokátska kancelária Bukovinský&Chlipala.

28. 03. 2019 3 min. Redakcia
Strana 1 z 5